SAARIO AKADÉMIA CLASSIC KRAV MAGA-Önvédelem oktatás-Kezdő edzések


Részletek

Hegedűs Endre

Krav Maga Group Leader Instruktor
Krav Maga Network: Brown belt


Polgári foglalkozásomat tekintve szoftverfejlesztéssel és projektvezetéssel foglalkozom, az ELTE programozó matematikusi szakán végeztem 2005-ben.

 

11 éves korom óta – néhány év kihagyással –, körülbelül 26 éve koptatom az ízületeimet különböző harcművészeti edzéseken. A legtöbb edzésidőt az ITF Taekwon-do termeiben töltöttem, 2011-ben szereztem meg a IV. Dan fokozatot.

 

Egyéb harci stílusok edzéseit hébe-hóba már kamaszkorom óta látogatom – például jártam egy rövid ideig Muay Thai tréningekre Thaiföldön, húú, a hőségtől eltekintve az kafa volt :O) –, azonban komolyabban csak 2007 óta, amikor elkezdtem a rendszeres Krav Maga edzéseket. Annyira megfogott ez a hatékony, a harcművészetekétől eltérő gondolatmenettel kialakított önvédelmi rendszer, hogy azóta is képtelen vagyok abbahagyni :O) Egy évvel később megismerkedtem a szintén izgalmas Defendóval is.

 

Hogy mi motivált a KM, majd a Defendo edzések elkezdésére? Egyszerű: mivel sosem állhattam a csak pilinszkázni tudó "harcművészeket", mindig is próbáltam a megoldások hatékonyságát szem előtt tartva kialakítani a küzdőstílusomat és eléggé szégyelltem III. Dannal, hogy nem igazán értek az utcai szituációkon alapuló, magas stressz alatt végzett, tutijól működő önvédelemhez… :O) 2010-ben tettem le Defendóból a Combat Tech instruktori vizsgát finn vezető instruktorok előtt. 2011-ben Krav Maga Group Leader oklevelet szereztem Lengyelországban.

 

Saját TKD, KM és Defendo csoportom a kiszámíthatatlan munkahelyi elfoglaltságom miatt jelenleg nincs, viszont kiegészítő önvédelmi oktatásokat tartok TKD edzésen és helyettesítem a többi oktatót Defendo és Krav Maga edzéseken, ahol szükséges.