SAARIO AKADÉMIA CLASSIC KRAV MAGA-Önvédelem oktatás-Kezdő edzések


Mi a Krav-Maga

Krav Maga önvédelmi és közelharc rendszer

"A védekezésed gyorsabb és egyszerűbb kell, hogy legyen, mint az ellenfél támadása, különben nem lesz hatásos. Az utcán a meglepetés és a stressz hatására a tested ösztönösen fog reagálni. A Krav Maga igyekszik ezeket a mozdulatokat korrigálni és felhasználni, hogy minimális idő alatt maximális hatást fejtsenek ki..."


A Krav Maga jelentése: közelharc (héberül)

Imi LichtenfeldA Krav Maga létrehozója egy budapesti születésű, Pozsonyban nevelkedett zsidó ember, Imrich "Imi" Lichtenfeld volt. A Krav Maga rendszerére nagy hatással voltak Imi kalandos életének élményei. A 30-as évekbeli pozsonyi zsidónegyed mindennapos utcai zavargásai és edzőtermei, a zsidó harcoló alakulatokban (Palmach, Hagana), valamint az izraeli hadseregben szerzet gyakorlati tapasztalat, a több évtizedes kutatómunka, a sok munkatárs és tanítvány sikerei és kudarcai formálták a Krav Maga arculatát.

A Krav Maga az Izraeli Védelmi Erők, az Izraeli Nemzeti Rendőrség és az összes többi izraeli fegyveres alakulat hivatalos harcrendszere(önvédelmi rendszere). A világ számos különleges alakulata rendelkezik Krav Maga oktatókkal. Csak az Amerikai Egyesült Államokban az FBI, a SWAT, a DEA, a Coast Guard, az Illinois Állami Rendőrség és számtalan más rendvédelmi egység használja. Európában többek közt a svéd hadseregnek, a finn hadsereg ejtőernyős osztagának, a francia terrorelhárító GIGN és a lengyel I. Kommandós Ezred harcrendszere.

A 60-as évek vége felé nyugdíjba vonuló Imi Lichtenfeld a Krav Magát átalakította a civil szféra elvárásainak megfelelően.

Manapság a rendszert négy fő ágazatra oszthatjuk:
  • katonai,
  • rendvédelmi,
  • személyvédelmi,
  • és civil (önvédelem) Krav Magára.

Alapelv:

  • a Krav Maga az emberi test ösztönös védelmi reakcióit, természetes mozgását valamint az önvédelem és a közelharc logikusan felépített taktikáit használja alapul;
  • a technikák viszonylag rövid idő alatt elsajátíthatóak és magas szintre fejleszthetőek;
  • már néhány foglalkozás eredményeképpen közelharcban tapasztalatlan nők, férfiak, fiatal és idősebb emberek is - fizikai adottságaiktól függetlenül - jól tudják használni a tanult technikákat;
  • a Krav Maga önvédelmi technikái és taktikái hatásosak szélsőségesen durva és erőszakos körülmények között is.