SAARIO AKADÉMIA CLASSIC KRAV MAGA-Önvédelem oktatás-Kezdő edzések


Krav-Maga történelem
A Krav Maga alapítója Imi Lichtenfeld (héber nevén Imi Sde-Or) 1910-ben, Budapesten született. Ifjúkori éveit Pozsonyban - az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területén - töltötte, ahol édesapja Samuel Lichtenfeld, elismert nyomozóként és a városi rendőrség önvédelmi oktatójaként tevékenykedett. Ennek köszönhetően Imi már gyermekkorától az edzőtermek légkörében nevelkedett. Édesapja elsőként alapított Pozsonyban Herkules néven edzőtermet, mely súlyemelésre és küzdősportokra - ezen belül birkózásra, ökölvívásra és önvédelemre szakosodott. A kimagaslóan tehetséges Imi 1928-ban birkózásban, 1929-ben ökölvívásban és tornában Szlovákia bajnoka lett. Ez volt sportpályafutásának kezdete. Később a nemzeti válogatott tagjaként illetve edzőként jelentős nemzetközi eredményeket ért el birkózásban.

Az
1930-as évek végén antiszemita túlkapások fenyegették a pozsonyi zsidóságot. A többi zsidó ökölvívóval és birkózóval együtt megpróbált segíteni a társainak. Ebben az időben tanulta meg, hogy a sportnak semmi köze a valódi küzdelemhez. Elkezdett egyszerű önvédelmi technikákat kifejleszteni
1940
-ben Szlovákiából Palesztínába menekült, ahova1942-ben érkezett meg. Itt zsidó földalatti szervezetek tagjait tanította (Hagana és Palmah). Izrael megalapítása után,1948-ban a Védelmi Erőknél a testnevelés- és közelharc-oktatás vezetője lett. Később módosította a Krav Magát a rendőrség és a civilek igényei szerint.